Nieuws

'Altijd & Overal': Een voorstelling over hersenletsel en herstel

Sinds 2021 produceert Hersenletsel.nl regio Zuid-Holland ‘Theatergroep Hersenkronkels’. Na het succes van ‘Thuis begint het pas’ komt binnenkort de tweede voorstelling uit. Bestel nu uw kaarten. Bent u lid van Hersenletsel.nl? Dan ontvangt u korting. Tot ziens bij de voorstelling in november!

Wat gebeurt er met je wanneer je zomaar met hersenletsel wordt geconfronteerd? Het is te vergelijken met een rouwproces, waarin je afscheid neemt van wat eens was, iedere dag opnieuw, want hersenletsel is er altijd en overal. In de voorstelling staan persoonlijke verhalen centraal van mensen die worstelen met het accepteren van hun NAH. Gedachten, gevoelens en ideeën over ziek zijn worden naast elkaar geplaatst. Soms voelt het alsof je jezelf kwijtraakt, maar uiteindelijk zijn er altijd manieren om bij jezelf terug te komen. Zo laten we zien wat hersenletsel met je doet en bieden we een lichtpuntje voor diegenen die nog niet zo ver zijn in hun acceptatieproces.

De voorstelling wordt zo gemaakt dat het ook interessant is voor mensen die zelf geen hersenletsel hebben, want iedereen loopt op een bepaald moment tegen dingen aan die je maar moet accepteren. Spel, beweging, muziek en projecties maken ‘Altijd en Overal’ tot een verrassende voorstelling vol humor, afwisseling en emotionele momenten.

Theatergroep Hersenkronkels wordt geleid door projectleider en regisseur Paul Raterman, een gepassioneerde theatermaker en ervaringsdeskundige op het gebied van hersenletsel. Zijn persoonlijke reis en liefde voor theater hebben geleid tot het oprichten van de theatergroep, (in 2023 kreeg hij hier de ‘Piebeth Barend Westerbeek award’ voor uitgereikt, waar een geldbedrag aan verbonden was,) en dit ontroerende stuk dat de impact van hersenletsel blootlegt. De spelers vormen een diverse en hechte groep, met leeftijden variërend van 38 tot 72 jaar en verschillende achtergronden. Ze delen hun persoonlijke verhalen en ervaringen met het publiek om zo anderen te inspireren en bewustwording te creëren rondom NAH.

Speeldata: zaterdag 4 november 20:00, zondag 5 november 14:00, zaterdag 11 november 20:00,  zondag 12 november 14:00 Locatie: Podium Islemunda, Herenwaard 17, 3078 AK Rotterdam 

Let op: een aantal rollen wordt gespeeld door twee spelers, zij wisselen elkaar af en spelen om en  om, op de website van de theatergroep vindt u onder reserveringen, bij veelgestelde vragen, wanneer  wie te zien is: www.theatergroephersenkronkels.nl/reserveringen 

Tickets: € 12,50 en € 10 voor leden van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl 

Theaterhap: voor € 10 extra eet u voorafgaand aan de voorstelling een lekker hoofdgerecht in de  brasserie van het theater, exclusief drankjes en voor/nagerecht.  

Rolstoeltoegankelijk: de locatie is rolstoeltoegankelijk, vanwege het beperkt aantal rolstoelplekken  graag een rolstoelticket, bij het ticket reserveren, wanneer je kaarten bestelt.  

Meer informatie en kaartverkoop: www.theatergroephersenkronkels.nl/reserveringen
Like en volg ons op:
Facebook, Instagram, LinkedIn of YouTube

Concept en regie: Paul Raterman, Choreografie: Marie-Louise Gilcher, Productie en decor: Arjen Slings, Fotografie: Marian van der Hoek, Advies: Jolina Wessels, Spel: Marianne Hoogkamer, Vincent van Triet of Steven Rozenveld, Maria de Jong van Opstal, Cor Tietema, Marianne Creanen of Monique van der Stoep, Marco Kuijs, Karin Plaizier of Daniëlle Bijl, Djotis Sewradj en Marieke de Buijzer. Met dank aan: Hersenletsel.nl regio ZH, VSB-fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, St. Volkskracht, Elise Mathilde fonds.