Nieuws

Nieuws & Congressen

REhabilitation After Critical illness and Hospital discharge (REACH)

Een regionaal netwerk van eerste en tweedelijns professionals die betrokken zijn in de revalidatie van complexe patiënten na ziekenhuis opname.

REACH staat voor ‘REhabilitation After Critical illness and Hospital discharge’ en is een onderzoeksproject dat uitgaat van Amsterdam UMC en het Lectoraat Revalidatie in de Acute Zorg van de Hogeschool van Amsterdam. REACH omvat een regionaal netwerk van eerste en tweedelijns professionals die betrokken zijn in de revalidatie van complexe patiënten na ziekenhuis opname. Professionals in het netwerk zijn geschoold in de specifieke complexe problematiek bij patiënten na een intensive care (IC) opname.

In het kader van uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) heeft het REACH netwerk (versneld) hun ‘Post intensive care Toolkit’ ter beschikking gesteld, die fysiotherapeuten en andere paramedici kan ondersteunen in de behandeling van deze patiënten na de ziekenhuis fase. Het is de verwachting dat patiënten herstellende van het COVID-19 virus meer pulmonale klachten zullen ervaren dan andere IC patiënten. De REACH Toolkit bevat oorspronkelijk geen informatie over de behandeling van patiënten met pulmonale problematiek. Docenten van het Nederlands Paramedisch instituut zullen binnenkort informatie over dit onderwerp toevoegen.

Zie voor meer informatie deze link van de website van de Hogeschool van Amsterdam. Het behandelprogramma is via deze link te downloaden.

Theme picker